torstai 3. heinäkuuta 2014

The Great Lake State

Mitä teillä tulee ensimmäisenä mieleen Michiganista? Pohjoinen, kylmä, suuret järvet? Niin mullakin.
No, ehkä nuo kaikki pitää paikkansa, mutta on se paljon muutakin! Eikä se muu selviä googlea tutkimalla vaan menemällä paikan päälle ja kokemalla se kaikki itse.

Michiganissa on noin 9,9 miljoonaa asukasta ja sen rajanaapureita on Indiana, Ohio ja Wisconsin. Michiganin pääkaupunki on Lansing, ja Michigan jakautuu kahteen osaa, Ylä- ja Ala-Michiganiin. Kaikki Michiganin isot kaupungit on Ala-Michiganissa, jossa mä itsekin tulen asumaan. Ylä-Michiganista yli 90% on metsää.

Michiganin motto menee muuten näin: "Si Quaeris Peninsulam Amoenam Circumspice" joka on englanniksi "If you seek a pleasant peninsula, look about you."


Siitä miksi tuo on Latinaksi mulla ei ole minkänlaista käsitystä, mutta tota mottoa kuvaillaan jollain nettisivulla näin:

This statement holds many truths. Michigan is a land of great splendors. Full of natural beauty, historical importance and citizens full of hope and energy as we enter into a new millennium. Michigan is also a place of economic opportunities, with Michigan gaining recognition as being the state with the most new plants or expansion projects for the third year in a row. So, relocating or starting a business in Michigan is a smart choice.
Alpena on noin 10 000 asukkaan kaupunki pohjoisessa osassa Michigania ja se sijaitsee aivan Lake Huronin rannalla. Ennen kuin sain sijoitustiedot yritin olla toivomatta liikoja mahdolliselta sijoitukselta, mutta tottakai mulla oli mielessäni suosikkiosavaltioita. Michigan ei ollut listalla lähinnä siksi, että siellä on melko samanlainen ilmasto kuin Suomessa (todella naiivi syy kun näin myöhemmin ajattelee) En kuitenkaan voisi olla tyytyväisempi, että tulen asumaan juuri Michiganissa. Rakastan Michigania jo nyt!Koulu, jota tulen käymään on nimeltään Alpena High School. Koulussa on noin 1100 oppilasta, ja tulen olemaan senior! (Yejj!) Koulussa on hyvät urheilumahdollisuudet ja oonkin jo vähän mielessäni pyöritellyt, ett mitä sitä mahdollisesti ottais. Saapa nyt nähdä. Kiinnostavimpia on Cross country, yleisurheilu, jalkapallo, jääkiekko, koripallo jne. pitää vielä miettiä. Koulun värit on vihreä ja valkoinen ja Wildcat on koulun maskotti!Tähän loppuun vielä kuvia Alpenasta.
6 kommenttia:

 1. Michigan on jotenki aina kiehtonu mua! Ihana ku joku läksii sinne ni voi sit fiilistellä blogin kautta ;)

  VastaaPoista
 2. Oi on kyllä ihanan näköstä! Jään ehdottomasti seuraileen :)
  Joko jännittää lähtö? Mä en enään malttais oottaa, haha :)
  http://www.annaaelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä oikeestaa jännitä. Ehkä sitten lähempänä :) kyllä se sieltä se elokuu jo pian tulee ja ollaan molemmat matkassa! ;)

   Poista
 3. Moikka! Ite olin puol vuotta viime keväänä Michiganissa vaihdossa about parin tunnin päästä Alpenasta. Jään seuraileen sun blogia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeikä! Kuin kiva :) Mä taisinkin seurailla sun vaihtoa blogin kautta :) Tervetuloa mukaan!

   Poista

Kiitos kommentista!<3