sunnuntai 7. syyskuuta 2014

School and cross country

Hello!

Täällä taas. Nyt on takana jo ensimmäinen viikko koulusta. Koulu on todella erilaista mitä Suomessa. Sitä on aikasemmatkin vaihtarit sanonu, mutta high school on vähän niinkun ylä-aste Suomessa. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin. Liityin myös cross country teamiin ja treenit on aivan hullun rankkoja. Oon nyt ollu treeneissä viikon mukana ja tulin kuulemma kaikista rankimmalla viikolla mukaan. Muut on siis juossu jo kuukauden verran. Ollaan mm. juostu stadionin portaita ylös ja alas, tehty spurtteja (viis minuuttia juoksua, minuutti lepoa, viis minuuttia juoksua, minuutti lepoa jne.), sekä toissapäivänä juoksin kuus mailia. Huhhuh. Eilen otettiin rennommin ja juostiin vaan kaks mailia, koska tänään oli ekat kisat!

Go GREEN!

Lähettiin siis aamulla kahdeksan aikaan kohti Midlandia. Siellä meidän piti juosta viiden kilsan mittanen rata. Mä en siis oo ikinä tykänny juoksemisesta, enkä sitä sen takia hirveesti oo tehnykään. Välillä juokseminen oli helppoa ja mukavaa ja yleisön kannustuksesta sai aina voimaa, mutta välillä mun teki niin paljon mieli vaan kävellä! En kuitenkaan kävellyt ja oon ylpeä siitä. Selvisin koko viis kilsaa elossa maaliin asti haha.

Sitten vähän koulusta. Koulu alkaa joka päivä kello 7:35 ja mulla on joka päivä samanlainen lukkari.
Päivä alkaa siis vähän niinkuin liikantunnilla eli lifetime sports.
Ekat kaks päivää me ei tehty täällä mitään. Me vaan istuttiin ja hengattiin. Sitten kaks viimestä kertaa ollaan nyt pelattu sellasta peliä kun Kickball. Liikkakin on täällä erilaista kun Suomessa.

Liikan tunnin jälkeen mulla on US Government. Oon ollu siellä vasta kaks kertaa, koska mulla oli siinä eka Marketing, mutta vaihoin sen sitten pois. US Government ei ainakaan tähän mennessä oo ollu mitenkään vaikeeta, eikä meille kai tuu hirveesti läksyä koska me esim. säilytetään kirjaa aina koulussa. Se kirja onkin ihan valtava niin oon kyllä kiitollinen, että se pysyy koulussa haha. Meillä oli kyllä tästä Pre-test viime kerralla ja meillä ei ollu kovin paljon aikaa tehä sitä testiä, sit siinä oli aika paljon vaikeita sanoja, joten en ymmärtäny ees niitä kaikkia kysymyksiä, joten heitin vaan arvalla jotain haha..Sama homma muuten historian Pre-testin kanssa. Ja sit jos ymmärsin kysymyksen niin se oli joku "kuka on osavaltiomme senaattori?" Joten voitte varmaan arvata etten tienny vastausta.US Governmentin jälkeen mulla on Englantia. Mulla on tosi mukava opettaja ja tähän mennessä ainekaan ei oo ollut kovin vaikee. Aletaan kyllä kohta lukee Shakespearea, että voi olla, että sillon alkaa tulemaan ongelmia. No,,sen näkee sitten. Oon myös tällä tunnilla Freshmenien ja Sophomorejen kanssa, joten ei nyt ihan ideaali tunti. Juttelin tästä aineesta saksalaisen vaihtarin Helenen kanssa ja puhuttiin siitä, että englanninkielisille tää on aivan naurettavan helppo aine. Meijän pitää tyyliin kirjottaa aina joku aine elämän parhaasta päivästä tai jostain unelmasta yms. Kyllä se englanniksikin menee, mutta kun aika on rajallinen eikä tiedä kaikkia sanoja mitä haluis käyttää niin se on turhauttavaa. Suomessa olin ysin oppilas äikässä ja tykkään kaikkien aineiden kirjottamisesta ja kirjottamisesta muutenkin, mutta mua ärsyttää se, että koska mun pitää kirjottaa ne aineet englanniksi niistä tulee huonoja. No..sekin paranee ajan kanssa. Ainakin toivottavasti.

Kesken enkun tunnin mulla on Lunch, joka kestää kai puol tuntia. Sen jälkeen palataan taas takasin enkun tunnille.

Neljäs tunti on Espanjaa. Tykkään meidän opettajasta. Sen mummo on muistaakseni suomalainen ja se puhuu muutaman sanan suomee, kuten aapinen, tupa ja paha poika. Espanjan opiskelu on todella, todella erilaista täällä mitä se oli Suomessa. Täällä se on vähän turhauttavaa ja ei tunnu oikeastaan edes opiskelulta. Suurimman osan ajasta opettaja vaan sanoo meille sanan englanniksi, sitten se sanoo sen espanjaks ja meidän pitää aina osoittaa sitä asiaa, minkä se sanoo. Esim hand on mano..sitten se aina lisää niitä sanoja pikkuhiljaa ja sanoo niitä englanniksi ja me aina osoitetaan sitä asiaa minkä se on sanonu. Me ei olla käyty kielioppia vielä yhtään, mutta ei se mua hirveesti haittaa. En mä odottanutkaan oppivani hirveesti puhumaan espanjaa kun otin tän kurssin. Oon vaan ilonen niin kauan kun opiskelu on helppoa. Btw..näitten espanjan lausuminen on ihan naurettavaa..meinaan aina alkaa nauramaan kun ne sanoo jotain. Enkä tarkota sitä mitenkään pahalla..se on vaan hassua. Ja viime tunnilla yks poika oli sillee, et se ei tiiä kuinka kirjotetaan teacher..mulla oli naurussa pidättelemistä.

Espanjan jälkeen tulee mun viimenen tunti eli US History. Tykkään siitä ihan tähän mennessä, enkä vähiten sen takia, että meijän opettaja näyttää ihan Sidney Crosbylta. hahahaha..Toisaalta tää aine on hankala, koska vaikka mulla Suomessa on ollu hissaa ja paljon ja rakastan historiaa..niin ei me nyt mitenkään kovin tarkasti olla käyty asioita mitä Yhdysvalloissa on tapahtunut kuten sisällissota ja Klu Klux Klan yms. Toisaalta tää on mulle myös hyödyllinen kurssi, koska kun palaan Suomeen kirjotan historian keväällä, joten tää voi olla mulle hyödyllinen kirjotuksia ajatellen. :)

Koulu loppuu jotain  2:34pm ja sen jälkeen mulla alkaa Cross Country harkat kolmelta. Ne kestää useimmiten kaks tuntia, eli viideltä pääsen lähtemään kotiin. Sen jälkeen oon yleensä tosi väsynyt ja istun vaan sohvalla tai makoilen sängyllä. :)

Laitan tähän loppuun vielä joitakin kuvia. Oon ollu kuvien ottamisen kanssa ihan onneton. En oo ees koskenu mun kameraan sen päivän jälkeen kun tulin tänne. En vaan jaksa raahata sitä mukana joka paikkaan. Anteeksipyyntöni siitä.

Mä oon täällä nyt onnellinen. Eka viikko koulusta on takana. Oon tutustunut uusiin ihmisiin ja koulukin on ihan ok. Tottakai kaipaan välillä kotia ja Suomalaisia asioita ja ennen kaikkea perhettä ja ystäviä, mutta mulla ei oo ollut mitään musertavaa ikävää. Tää on mukava pieni kaupunki ja ihan tosi kaunis. Ihmiset on kivoja ja tuun hyvin toimeen mun isäntäperheen kanssa, Ja eläinten haha..oon jo oppinut kaikkien eläinten nimetkin.
See you!
I love you!
xxx Anniina

6 kommenttia:

 1. Niin siistin näköstä toi asuinaluea!! Tai jotenki tollasta niin Amerikkalaista! :D Ja ihanat noi järvimaisematkin! Pidä hauskaa ja nauti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on just nii periamerikkalaisen näkönen pikkukaupunki :D kiitos!

   Poista
 2. Kuulostaa niin jännältä! Tuo on niin hieno kokemus oikeesti! :) pidä hauskaa!!!

  VastaaPoista
 3. Ihana katella kuvia sieltä ja kuulla sinusta:) I love you!! Mam

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!<3