sunnuntai 31. elokuuta 2014

You were given this life beause you are strong enough to live it


Yli viikko jo takana täällä maailman toisella puolella. Mainitsin jo edellisessä postauksessa, että Soft Landing Camp oli ihana ja aina välillä mulla iskee semmonen ikävä, että haluan takasin sinne. Se on kuitenkin nyt taaksejäänyttä elämää ja jää aina mun muistoihin yhtenä mun tähänastisen elämäni hienoimpana kokemuksena. 

Perheessä mä olen viettänyt nyt neljä päivää ja jokaisena päivänä on oikeestaan ollut jotain tekemistä. Ollaan mm. käyty koululla ja tein muutaman muutoksen mun lukkariin. Ekassa trimesterissä opiskelen Espanjaa, Englantia, Marketing, US History, lifetime sports ja vielä joku yks jota en ikinä muista. Toissapäivänä vierailtiin hostisän veljen ja tämän vaimon luona. Molemmat oli tosi ihania ihmisiä. Ne asu aivan mielettömän kauniin järven rannalla jossa oli ihan kristallinkirkasta vettä! Käytiin ajamassa vesiskoottereilla ja se oli niin siistiä!! Siellä sato samalla vettä ja vesi piiskas vasten kavoja kun ajo joten välillä oli hankala nähdä, mutta se oli sairaan siistiä! 

Eilen lähettiin heti aamusta ajamaan Detroitiin. Mun hostsiskon suosikkibändi esiinty siellä joten hostisä ja hostsisko meni kattoon sitä. Ennen tätä me shoppailtiin Michiganin suurimmassa outlet mallissa ja se oli ISO. Ja melkein kaikki oli alennuksessa joten voitte kuvitella sen kiillon mun silmissä. 


Shoppailun jälkeen mentiin sitten hotellille, joka sekin oli hieno. Skypetin perheen kanssa ja oli ihana nähdä niitä ja kertoo kuulumisia ja kuulla niitten ääntä. Sitten meninkin käymään salilla, joka oli pieni mutta ajoi asiansa. Mulla ei ollut kenkiä mukana joten oli vähän kivuliasta juosta juoksumatolla, mutta oli ihanaa päästä vähän liikkumaan kaiken syömisen jälkeen haha. Salin jälkeen kävin vähän uimassa ja hot tubissa ja loppuillan vaan hengailin hotellihuoneessa . 

Kävin muuten pari päivää sitten myös mun elämän ensimmäisessä amerikkalaisen jalkapallon pelissä (tuo kuulostaa maailman tyhmimmältä ja oon melko varma ettei tota kirjoteta noin) oli mahtavaa! Hostisä selitti mulle sääntöjä ja pääsin jo vähän pelistä kärryille. Kun tuun takasin Suomeen opetan mun perheellekin ne säännöt. Tapasin siellä myös saksalaisen vaihtaritytön, joka tulee mun kanssa samaan kouluun. Kiva tyttö ja oon varma, että me tullaan hyvin toimeen. Sillä oli myös maailman söpöimmät hostsiskot! Miltä musta nyt sitten tuntuu? Ihan hyvältä kaiken kaikkiaan. Ootan koulujen alkua, että pääsee tutustumaan ihmisiin ja pääsee rutiiniin kiinni. Välillä on ikävä kotiin, mutta suurimman osan ajasta mata tuntuu hyvältä. Mulla on täällä kaikki ihan hyvin.

Kielen kanssa on välillä ongelmia. Ymmärrän kyllä lähes kaiken mitä mulle sanotaan mutta on paljon, paljon vaikeempaa sanoa mitä ite haluan ja kielioppi mun lauseissa on varmaan aivan päin männikköä. Eilen sattu yks hauska tilanne kun oltiin shoppailemassa ja myyjä kysy multa jotain. Sit en ymmärtäy ni kysyin hostisältä, että mitä se sano. Muuten ihan hyvä, mutta kysyin sen suomeks haha. Ja mulla tulee aika paljon lauseisiin pikkusanoja suomeks kuten mitä ja eiku ja joo. Ja eilen taas kun skypetin perheelle niin mulla tuli aina vahingossa yeah kun piti sanoo joo tai kyllä. Semmosta se on. Ootan sitä kun osaan puhua sujuvasti eikä tarvi kauheesti miettiä. Mutta joo..kaikenkaikkiaan mulla menee hyvin. 

Ja tosiaan anteeksi kirjotusvirheet ja luvien laatu. Kaikki on otettu iphonella ja kirjotankin tätä postausta autossa matkalla Detroitista kotiin joten yrittäkää ymmärtää. ;) 
xxx Anniina 

6 kommenttia:

 1. Voi ankku sää oot ihana!<3 skypetetäänkö joskus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Ankku! <3 Ja skypetetää ihmeessä! Voisitte kaikki kokoontua johonki yhtee ja skypettää mulle :) voin kyllä skypettää vaan viikonloppusin mutta ei se mitää :)

   Poista
 2. Heii ihanaa vaihtovuotta sulle sinne jenkkilään! :-) pidä ikimuistoinen vuosi! Hei semmonen kysymys et ooks lestadiolainen? Mä oon ja mun unelma on päästä kans vaihtoon mut en tiiä onks esteenä just toi uskonto... vaik et oiskaa ite ni tiiäks onks se jotenki hankalaa? :) esimerkiksi kieltäytyä bileistä jne. Kiitos jos vastaat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Lähettämään vaan hakemusta! Ei mikään uskonto oo ikinä este lähteä vaihtoon! Sun ei tarvi tehdä mitään mitä et halua. Ei kukaan pakota :)

   Poista
 3. Hyvää koulupäivää sinne ihanalle tytölle!! Nyt se totinen opiskelu alkaa:) Kirjotellaan taas ku pääset koulusta! Mam

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!<3